IL FORNAIO SACRAMENTO
Sacramento, California

Il Fornaio’s light-filled Sacramento location features a generous outdoor seating area to take advantage of the warm evenings common to the region. The main dining room opens to a covered outdoor loggia, which opens to outdoor garden seating. Full-height windows and 19' ceilings encourage penetration of light and air and create stimulating views through the layers of indoor and outdoor spaces. The outdoor loggia is features large exterior canvas curtains, hand-molded plaster walls and hand-forged candle holders.  

Three distinctive private dining rooms are provided for special functions. The main dining room is dominated by a large bar, and trademark exposed cook-line. Custom light fixtures and Italian artwork were commissioned to enrich the space.  Yellow terrazzo floors made from onyx are combined with Carrara marble, stained wood wainscot, ornamented white walls and gold trim to create a classic character reminiscent of European cafes.  

A BCV Principal served as Lead Designer for this project while employed at Backen, Arrigoni & Ross.

PROJECT TEAM

CLIENT
Il Fornaio America Corporation

ARCHITECT
A BCV Principal served as Lead Designer for this project while employed at Backen, Arrigoni & Ross.