BAY MEADOWS WELCOME CENTER
San Francisco, California

The public life of the street is celebrated in Bay Meadows, a new urban community whose motto is “Life in motion.” In approaching the design of a temporary sales office for the site, BCV Architects sought to embody the place-making that is the hallmark of the new community now taking shape.

BCV adopted architect Robert Venturi’s strategy of declaring the small building a civic monument through the traditional western town move of creating an exaggerated façade, rendered here as a living green wall by Habitat Horticulture. The ever-changing nature of the green wall and the expansive front porch invites visitors and future residents to return and revisit the first toehold of the civic life of the community.

PROJECT TEAM

ARCHITECT
BCV Architects

INTERIORS
BCV Architects

LANDSCAPE
CMG Landscape Architecture

GREEN WALL
Habitat Horticulture

PHOTOGRAPHY
Gary Belinsky

FLOOR PLAN