ANGELINI
Bangkok, Thailand


Both the challenge and opportunity in reinventing this 7,800 SF, multi-level Italian restaurant and bar located in the Shangri-La Hotel was the requirement to respect elements of the existing infrastructure as well as conserve where possible the scope of new construction. 


As a symbolic reference to the old spirit of Angelini, the basic bones of the existing architecture remain intact but are re-conceived in a bolder, modern expression that plays upon the contrast of light and dark, hard and soft, old and new. A series of dramatic soaring new window boxes plug within the preserved architectural columns to define a new expression for the important riverside façade of the hotel. Within, against a cream and chocolate palette, illuminated amber-toned onyx elements glow with warmth. 

PROJECT TEAM

CLIENT
Shangri-La Hotels

ARCHITECT
BCV Architects

INTERIORS
BCV Architects

FLOOR PLAN